Rólunk

2024-ben vállalkozást indítani?

Akkor, amikor a pandémiát követően a gazdasági helyzet továbbra is megpróbáltatások elé állít mindannyiunkat, és kénytelenek vagyunk szembe nézni olyan többlet nehézségekkel, mint például az energiaválság, háború, inflációs nyomás? Mindezek gondterhelt, stresszes és nehéz időket szülnek.

 

Egy boldogabb, fenntartható jövő

Olyan időket, amiben minden gondoskodás-mag elengedhetetlen annak érdekében, hogy egy boldogabb jövőt építsünk.
Ennek ellenére magokat elszórni mindig megfelelő idő arra, hogy újat és jobbat teremtsünk. Hiszek abban, hogy most, 2024-ben, nekem is hozzá kell járulnom a saját gondoskodás-magommal ahhoz,hogy megteremtője legyek egy új és kiegyensúlyozottabb jövő létrehozásának. 
Egy olyan világnak a részese szeretnék lenni, amely fenntartható, környezettudatos, gondoskodó, egymásra odafigyelő, tiszta, mint a nyílt vízi óceán.

A végtelen lehetőségek óceánja

Ebből a vízióból született meg a ScarfOcean Kft. és az elnevezése is. A végtelen lehetőségeket rejlő óceán nyugalmat, biztonságot és ezzel párhuzamosan elementáris erőt áraszt, erőt, amelyre napjainkban még inkább szükségünk van, hogy alkalmazkodni tudjunk a jelenkori változásokhoz.

Nemcsak egy sál. Gondoskodás. Illatsál - alvósál és illatpárna 

És honnan jött a sál – scarf, mint ötlet? A sál már régóta szerelem. Már gyerekkoromban is szerettem viselni, méghozzá nem csak hideg téli időben. Kellemes érzéssel tölt el ahogyan körbe ölel, megóv és gondoskodik rólam. Hűvös, szeles időben, sőt, ha a torkom megfájdul, akkor is számíthatok rá. Engem minden utazásomra elkísér a sálam, sőt, mindenhová magammal viszem. Szinte úgy, mint Douglas Adams a Galaxis útikalauz stopposoknak című könyvében a csillagközi utazók viszik magukkal a világmindenségen át a törölközőt. A legforróbb napokon is szívesen használom, hiszen megóv a Nap égető sugaraitól. Repülőgépek vagy irodák erős légkondícionáló berendezéseitől sem kell tartanom, hiszen segít abban is, hogy a kikapcsolódást ne egy masszív megfázással kezdjem vagy abban, hogy ne hűljek meg a munkahelyemen.
Még aludni is imádok sálban, mert jó érzés, ahogy körülölel puha anyagával és ahogyan megtámasztja a nyakamat. Melegít és mély relaxációt, pihenést biztosít.


Tehát sál. Különleges, illatosított, relaxáló, kellemes tapintású és 100%-ban természetes alapanyagokból készült sálakat, szem/alvó maszkokat készítünk, amelyek bármely évszakban, bárhol, bármikor gondoskodnak a Te jó közérzetedről is.

Sálak az otthoni bekuckózáshoz, alváshoz, a munkahelyi stresszmentes napokhoz, kikapcsolódáshoz, legyen szó színházról, moziról, üzleti, tudományos, spirituális vagy szórakoztató témájú eseményről, vacsoráról, kiülős beszélgetésekről barátokkal, családdal, kollégákkal, ismerősökkel, akár vidéki, városi, erdei, vízparti, tengerparti sétálásról, kirándulásokról az egész családdal, barátokkal, csapatépítő vagy baráti összejövetelekről, vitorlázásról, kerti partikról, belföldi vagy külföldi utazásokról a galaxison át és tovább.

Az őshonos földikutya - fokozottan veszélyeztetett fajunk

Földikutya. Tudtad, hogy a világon egyedül itt, hazánkban és a közeli szomszédságunkban őshonos a magyar földikutya (Nannospalax (leucodon) hungaricus) és a kihalás veszélye fenyegeti? A fokozottan veszélyeztetett populáció egyedszámát itthon 200-ra becsülik. Nem véletlenül volt 2018-ban az év emlőse, hogy felhívják a figyelmet erre a plüssjátékra emlékeztető rejtélyes jószágra.

A ScarfOcean Kft. szeretne gondoskodni arról is, hogy ez a kis állat még a következő generációk idejére is életben maradhasson, így támogatva környezetünket a földikutya lett az első nyaktámasz-plüssállatka, amelyet elkészítettünk azzal a céllal, hogy minden vásárlásból befolyó összeg 1%-át az ő megmentésükre fordíthassuk.

Az idős generáció

Gondoskodó sáljainkon túl a földikutya-projektünk mellett szeretnénk gondoskodni a rászorultakról is, így az első karitatív szervezeti együttműködő partnerünkkel, a Mátrix Közhasznú Alapítvánnyal karöltve a Bohócdoktorok segítségével szeretnénk gondoskodni az idős generációról is. A generációról, akik rólunk gondoskodtak aktív éveikben, és ma már ők szorulnak gondoskodásra.

Szeretnék Veled megosztani egy számomra nagyon megható, kedves verset:

„Nagyon szépen kérlek titeket,
Szeressétek az öregeket.
A reszkető kezű ősz apákat,
A hajlott hátú jó anyákat.
A ráncos és eres kezeket,
Az elszürkült, sápadt szemeket. (...)
(...) Ha majd az örök szeretet
Elhívja Őket közületek,
Ti foglaljátok el helyüket,
Mert ti lesztek majd az öregek.
S mindazt, mit nekik tettetek,
Azt adják nektek a gyerekek.
Azért előre intelek titeket,
Szeressétek az öregeket.”
/Óbecsey István: Szeressétek az öregeket/

 

Boldogság, mint cégkultúra

A gondoskodással párhuzamosan a ScarfOcean Kft. létrehozásával arra is vállalkozok, hogy a boldogságot, mint cégkultúrát megteremtsem vállalatomnál, ahol olyan munkatársakkal, beszállítókkal, együttműködő partnerekkel dolgozom együtt, akiknek szintén a boldogság, a jólét, a kedves, támogató, egymást segítő kommunikáció és előremutató együttműködési alapértékek számítanak, mint nekem és cégemnek. A vásárlóim és az üzleti partnereim elégedettsége a sikerem záloga. Ahogy folyamatosan tanulom és alkalmazom a Worldblu és a Delivering Happiness elveit, mellyel itthon, Forray Niki munkásságán keresztül találkoztam. Rendkívül hálás vagyok Neked, Niki. Köszönöm.

Szeretnék prémium minőségő termékeimmel és magas szintű szolgáltatásaimmal a Te gondoskodó és megbízható partnered lenni, mert hiszek abban, hogy közösen egy jobb és szebb világot teremthetünk. Küldetésemnek tekintem azt is, hogy a Te hétköznapjaiban is megjelenhessen a cégem által képviselt szeretet és boldogság
Az öngondoskodás és másokról való gondoskodás mindannyiunknak fontos értékek.
Tarts velünk és légy részese ennek a világnak Te is.


Szeretettel,
Lendvai Gyöngyi
alapító, tulajdonos
ScarfOcean Kft.